Activitate Didactică

Corul ALLEGRETTO al Liceului Tehnologic Telciu, pe scena Festivalului „Episcop Nicolae Ivan” de la Cluj


În data de 10 decembrie s-a desfășurat la Cluj, Festivalul de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Cluj și Bistrița-Năsăud.

În deschiderea Festivalului, Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului le-a adresat participanților câteva cuvinte și le-a vorbit despre semnificația Nașterii Domnului pentru creștini dar și despre rolul important pe care îl are cultura tradițională în viața societății românești.

Au urcat pe scenă zece grupuri de copii și tineri, îmbrăcați în costume populare, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pregătiți și îndrumați de cadrele didactice și preoții parohi a comunităților din care fac parte. Județul Bistrița-Năsăud a fost minunat reprezentat de grupurile: „Avram Iancu” al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Bistrița (profesori coordonatori: Filipaș Veronica, Cotoc Garofița, Ursa Floarea), grupul „Miorița” al Liceului Tehnologic „Ion Căianu Românul”, Căianu Mic (profesori coordonatori: Retegan Mihaela, Gherghel Raluca Cristiana, preot Gherghel Alexandru), Grupul Școlii Gimnaziale Spermezeu (coordonatori: profesor Cristina Mititean, preot profesor Marius Hiticaș) și Grupul Allegretto” al Liceului Tehnologic Telciu (profesori: Vlașin Cristina Maria, Pop Ioana Stela, Homei Domnica, Husu Monica).

După datină, colindătorii au fost răsplătiți de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, gazda evenimentului, cu dulciuri iar indrumătorilor le-a acordat diplome de excelență.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s